Plante ornamentale: Crescute Natural: Stiati ca…

postheadericon Stiati ca…

Asemanator macesului, in fructul trandafirului se gaseste mai multa vitamina C decat in oricare alta planta consumata de om.

Trandafirul este floarea oficiala a statelor americane Iowa, Dakota de Nord, New York si Georgia, dar si a SUA, Iraq, Bulgaria, Ungaria, Ecuador, Cipru, Luxembourg, Slovacia, Regatul Unit si Cehia.

Astazi, soiurile de trandafiri cultivati sunt hibrizi obtinuti mai ales incepand cu secolul al XVII-lea, in Europa. Totusi, inca dinainte de Hristos, s-au gasit marturii ale cultivarii trandafirilor salbatici, in Babilonia, Egipt, Grecia si China.

Laleaua este floarea nationala a Afghanistanului, Iranului, Turciei si Olandei. Lalelele, ca grup, cuprind peste 100 de specii si apartin familiei Liliaceae. centrul de diversitate este in podisul Pamir, muntii Hindu Kush si Tien Shan din Asia Centrala. Majoritatea soiurilor deriva din specia Tulipa gesneriana.

Florile nationale ale Romaniei sunt macesul, floarea-de-colt si bujorul romanesc. Floarea-de-colt mai este si floarea nationala a Elvetiei.

Garoafa este floarea nationala a Spaniei si Sloveniei dar si a statelor americane Ohio.

Macul este floarea nationala a Macedoniei, Belgiei si Poloniei. Macul albastru este floarea nationala a Bhutanului. Macul californian este floarea nationala a Californiei.

Irisul este floarea nationala a Frantei. Irisul negru este floarea nationala a Iordanului. Alaturi de floarea pasiunii albastra, irisul este si floarea nationala a statului american Tennessee.

Lacramioara este floarea nationala a Finlandei.

Rhododendronul este floarea nationala a Nepalului si a statelor americane Georgia (alaturi de trandafirul alb), Washington si Virginia de Vest.

Cyclamenul este floarea nationala a Israelului, San Marino si Italiei (alaturi de margareta si crin).

Doua specii de crin sunt considerate florile nationale ale statelor canadiene Quebec si Saskatchewan. Grupul crinilor cuprinde aprox. 100 de specii, majoritatea intalnite in Eurasia, dar si in SUA.

Margareta este floarea nationala a Danemarcei.

Cala este floarea nationala a Etiopiei.

Levantica este floarea nationala a Portugaliei.

Brazilia, Belize, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Columbia, Venezuela, Seychelles, Singapore si Hong Kong au ca flori nationale orhidee.

Floarea-soarelui este floarea nationala a Ucrainei si a statului american Kansas. Busuiocul este floarea Rusiei, iar albastrita a Germaniei.

Narcisa este floarea nationala a Tarii Galilor, trandafirul tosu al Angliei, ciulinul al Scotiei si trifoiul al Irlandei de Nord.

Arbustul de cafea este planta nationala a Yemenului.

China, Taiwan si Japonia au ca flori nationale, florile unor pomi fructiferi. Si cateva state americane sunt incadrate aici: Delaware, Michigan (alaturi de iris) si Florida.

Florile de magnolie sunt emblemele nationale ale Coreei de Nord si statelor americane Louisiana si Mississippi.

Camelia este emblema nationala  a statului american Alabama.

Liliacul este floarea nationala a statului american New Hampshire.

Dalia este floarea nationala a Mexicului. In lume sunt aprox. 20.000 de soiuri. Cele 30 de specii din genul Dahlia apartin familiei Asteraceae si se intalnesc din Mexic pana in Columbia. In America, inainte de descoperirea insulinei, diabeticilor li se dadea un produs obtinut din extractul tuberculilor de dalie.

Horoscop
HOROSCOP ZILNIC
Horoscop de azi pentru BERBEC Horoscop de azi pentru TAUR Horoscop de azi pentru GEMENI
Horoscop de azi pentru RAC Horoscop de azi pentru LEU Horoscop de azi pentru FECIOARA
Horoscop de azi pentru BALANTA Horoscop de azi pentru SCORPION Horoscop de azi pentru SAGETATOR
Horoscop de azi pentru CAPRICORN Horoscop de azi pentru VARSATOR Horoscop de azi pentru PESTI
astromax.eva.ro
Vremea
Calendar

« August 2015 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31